Kaakyoga Workshop

Kaakyoga Workshop

30 november hebben we een Kaakyoga workshop bij ons op de studio!

Deze workshop is ontstaan vanuit de eigen ervaringen die Thessa Thijs heeft met kaakklachten.Tot op de dag van vandaag helpen de oefeningen haar die ze verzameld heeft om de kaken soepel en ontspannen te houden. Want dit is een “on going process”.

 

Kaakproblemen zijn onder andere het nachtelijk tandenknarsen en het op elkaar klemmen van de tanden en kiezen (Bruxisme). Te herkennen aan de strepen in de wangen die in de nacht ontstaan. Twintig procent van de mensen heeft hier last van. De kaken en de kauwspieren kunnen een bron van chronische pijnklachten zijn. Wat relatief onbekend is, is dat de kauwspieren nauw samenwerken met de spieren aan de zijkant van het gezicht. Tevens assisteren de nekspieren bij de kaakfunctie en zullen bij een verminderde functie van de kaakspieren dus ook zijn aangetast.

 

Klachten die hun oorsprong vinden in en om het kaakgewricht kunnen bovendien elders in het lichaam gevoeld worden zoals hoofdpijn, nekklachten, schouderklachten, oor en oogklachten. Tijdens deze workshop besteden wij daar ook aandacht aan. Stress ligt vaak ten grondslag aan het ontstaan van kaakklachten. Maar een ongeluk, behandeling bij de kaakchirurg, verkeerde kauwgewoonten of tanden die niet juist op elkaar aansluiten kunnen ook kaakklachten veroorzaken.

 

Een oplossing is, zoals Thessa Thijs inmiddels uit ervaring weet, niet zomaar gegeven. Echter door de uitlijning van het lichaam te optimaliseren en de kaakspieren te ontspannen kan er al verlichting van de klachten optreden.
Om dit proces van uitlijning en ontspanning in te zetten, maken we tijdens deze workshop onder anderen gebruik van kaakfysiotherapie oefeningen, Pralaya yoga en yoga Nidra. Yoga Nidra is een diepe yogaslaap waarin de hersenactiviteit verlaagt wordt waardoor met name ook de dieperliggende spieren in de schedel tot rust komen. We sluiten de workshop af met een yoga Nidra.

 

Tijdens de workshop worden er oefeningen gedaan die in de vorm van een hand-out samengevat zijn. Deze hand-out wordt meegeven aan het einde van de workshop Dit zodat er thuis geoefend kan gaan worden. Want pas door dagelijks oefenen zal het kaakgebied verder tot rust komen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kaakyoga.nl

 

Wees welkom.

 

Thessa Thijs

 

Workshop vind plaats op 30 november van 13:00-16:00 deelname kost €35,-. U kunt de workshop boeken via onderstaand link:
https://yoga013.yogibit.nl/…/training-…/30-11-2019/13:00/355

Date

november 30, 2019

Category
Workshop