Workshop – Introductie Ashtanga Mysore

Workshop – Introductie Ashtanga Mysore

Wil je jezelf verbonden en thuis voelen in je lijf?

 

Zou je het fijn vinden om een hulpmiddel te hebben om jezelf op elk moment tot rust te brengen?

 

Heb je een druk hoofd wat snel afgeleid is en het je moeilijk maakt om aanwezig te zijn in dit moment?

 

Als je ”Ja” hebt geantwoord op één van deze vragen, dan is Ashtanga Mysore wellicht iets voor jou. Een simpele maar krachtige bewegende meditatie die makkelijk aan te passen is, zodat het bij jouw behoeftes en levensstijl past. Door doelbewust aandacht te brengen naar je ademhaling, houding en hetgeen je voelt creeëren we een dynamiek in onzelf waarbij we een energieke balans, meer rust en een ruimere focus kunnen creeëren.

 

Een andere reden zou ook kunnen zijn dat je liever niet gelimiteerd wordt tot de reguliere geleide yogalessen. Waarbij je vast zit aan lessen van 60,75 of 90 minuten en waarbij je vooraf niet weet wat je gaat krijgen. In geleide lessen ligt je aandacht veelal extern bij de docent die aan het demonstreren en uitleggen is.  Waardoor het vinden van rust en focus moeilijker gemaakt wordt. Bij Ashtanga Mysore yoga is de aandacht veelal voor jou en zijn afleidigen minimaal enkel wanneer jij uitleg of aandacht nodig hebt.

 

De basis van Ashtanga Vinyasa Yoga ligt in de “Geassisteerde zelfstandige beoefening” ook wel bekend als Mysore. Deze manier van les geven maakt jou je eigen docent vanaf het eerste moment. Iedere stap van je beoefening wordt rustig uitgelegd zodat je het eigen kunt maken en ook begrijpt hoe de yoga voor je kan werken. Je leert op je eigen tempo, niveau en naar jouw unieke behoeftes zodat je precies krijgt wat je nodig hebt en wat bij je past.

 

Ashtanga student en ook docent Sander Jacobs zal jullie helpen tijdens deze workshop. In de workshop zul je een aantal fundamentele technieken leren die je brengt naar de start van een onafhankelijk, zelfstandige yoga-beoefening. Aansluitend krijg je een maand lang onbeperkt toegang tot alle Mysore lessen en andere geleide lessen.

 

Geen voorgaande ervaring nodig

 

Alle niveaus zijn welkom

 

Het aantal deelnemers is beperkt om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven (Maximaal 8 plekken)

 

Datum: Zondag 27 September

 

Tijd: 12:30 – 15:30

 

Prijs: €50,-

 

Inclusief een maand lang toegang tot alle Mysore lessen en andere geleide lessen. En een overzicht met alle houdingen zodat je ze rustig thuis nog eens door kunt nemen.

 

Je plek reserveren kan hier: https://yoga013.yogibit.nl/cbm/training-info/27-09-2020/12:30/1294/

 

Meer info over Astanga Mysore: https://www.yoga013.nl/wat-is-ashtanga-mysore/?fbclid=IwAR3zyF2Ki1KOLGjVfuk7GoMeJrG664G86r64uXh0eyQlIr30

 

Date

september 27, 2020

Category
Workshop