Over ons

Ons verhaal

Yoga 013 is een knusse studio in het centrum van Tilburg, gelegen nabij ringbaan Oost. Onze studio is ontstaan vanuit een passie voor yoga en een visie om een plek te creëren waar mensen zich thuis voelen, gezien worden en geholpen worden in hun beoefening. Het lesaanbod is divers en bestaat uit verschillende vormen van yoga. Al onze docenten zijn zelf toegewijde beoefenaars en kunnen daardoor zowel beginners als gevorderden passende begeleiding geven. Of je nu op zoek bent naar meer ontspanning, verbinding of verdieping, je kunt bij ons terecht.

Innerlijke kracht

Versterk de verbinding tussen lichaam en geest.

Verdieping

Uitdaging vinden in je beoefening.

Groei

Ruimte geven om te groeien.

Sander

Sander heeft een achtergrond in de vechtsport en begon in 2010 met zijn yoga beoefening. Tijdens zijn wereldreis kwam hij in aanraking met zeer inspirerende yogadocenten en besloot zich volledig te gaan wijden aan het beoefenen van en lesgeven in yoga. Sander heeft zijn yoga opleidingen gevolgd in India en grijpt iedere kans aan om te kunnen leren van de beste docenten ter wereld. In zijn lessen is Sander een toegewijd, geconcentreerd en serieus. Hij wil je inspireren, uitdagen en ondersteunen in jouw beoefening. Na afloop van de les geeft hij ruimte aan een gezonde dosis humor.

“Yoga heeft mij ontzettend veel gebracht. Ik kwam weer in verbinding met mezelf. Mijn groei in zelfbewustzijn is een continu proces en mijn dagelijkse beoefening is een toewijding aan het contact met mezelf en anderen.“

Marjolein

Marjolein is gefascineerd door beweging, expressie en spiritualiteit. Dit bracht haar van dans, kunst en oosterse filosofie naar haar eerste Jivamukti yogales in 2017. Ze kwam erachter dat yoga een therapeutische werking heeft, waardoor zij zich kan verbinden met haar innerlijke waarheid. Haar passie voor de yogastijlen Ashtanga en Iyengar bracht haar naar India, waar zij haar opleiding volgde. Ze blijft zich ontwikkelen en leert nog steeds van gedreven Iyengar en Ashtanga docenten. Vanuit de yogafilosofie wil ze jou met liefde, een lach en toewijding inspireren om je bewustzijn van lichaam en geest te verfijnen.

“Yoga is een levenslange reis die me helpt om de uitdagingen en veranderingen van het leven aan te gaan. Vanuit de yogafilosofie help ik je graag je aandacht naar binnen te keren en innerlijke stilte te vinden. Verbinden met jezelf, zodat je leeft vanuit liefde, vriendelijkheid en creativiteit - dat is voor mij het doel van yoga.”

Roy

Sport en beweging hebben in Roy zijn leven altijd een belangrijke rol gespeeld. Toen hij yoga ontdekte begon een nieuwe fase; hij startte met Vinyasa en Yin yoga en kwam uiteindelijk bij Ashtanga terecht. Hij vond dit een fantastische uitdagende vorm van yoga en voelde dat dit veel meer is dan de krachtige uitdagende houdingen. Hij werd niet alleen sterk en flexibel, hij leerde naar zijn lichaam te luisteren. Dit bracht hem ertoe om in 2021 een opleiding tot yoga docent te volgen. Zijn gedrevenheid en positiviteit vormen de de basis voor zijn afwisselende krachtige lessen.

“Door yoga ben ik meer in balans gekomen en heb ik geleerd gegrond te zijn in mijn eigen gevoel. Ik wil je helpen sterker en soepeler te worden en rust te vinden. Ik hoop dat iedereen ontdekt wat het verschil kan zijn in body en mind. Yoga helpt je positiever in het leven te staan.”

 

Marijke

Marijke heeft als hulpverlener altijd geprobeerd mensen te laten praten, tot zij besefte dat praten soms een manier is om niet te hoeven voelen - terwijl ze dat juist zo belangrijk vindt! Ze ging op zoek naar manieren om gevoelens meer ruimte te geven. Toen ze in 2018 in aanraking kwam met Ashtanga en Yin ging er een wereld voor haar open en werd yoga een groot onderdeel van haar leven. Haar docentenopleiding heeft ze gevolgd in Spanje. Yoga stelde haar in staat beter te luisteren naar haar lijf, maar ook om meer acceptatie te vinden in het dagelijks leven. Bovendien vindt zij de yogafilosofie reuze interessant.

“Yoga is als een metafoor voor het dagelijks leven: de houdingen zijn hetzelfde, maar elke dag is anders. Zonder verwachtingen stap ik op de mat en accepteer wat zich aandient, ook onaangename sensaties die ik vriendelijk omarm omdat alles van voorbijgaande aard is. Dit helpt mij enorm en hierin wil ik ook jou ondersteunen.”

Bhavya

Bhavya is a student pursuing Research Masters in Psychology at Tilburg University. Born in the land of Yoga, she was introduced to Yoga at an early age as a part of her school curriculum. Soon after she really started to understand it's importance and value, which pushed her to continue Yoga more seriously. During her bachelor's, she joined a local yoga studio for her practise and as soon as had a chance completed her Yoga Teacher Training Course. She has moved to Tilburg recently and is very excited to share her cultural heritage with everyone here.

“What I bring to my classes is an understanding about ourselves by listening to our bodies, building a connection with our emotional self and strengthening our mental well being. Compassion and care define the atmosphere of my classes with the ultimate aim of making practitioners get in touch with their own unique joyful selves.”

Wil je meer weten?

 

Neem dan contact met ons op of kom langs in onze yogastudio. Wij ontvangen je graag!