Cacao Ceremonie

Cacao Ceremonie

Wil jij de zomer op een magische wijze afsluiten en de herfst op een bijzondere manier verwelkomen?
 
Een cacao ceremonie is een positieve, helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en je hart opent.
In deze ceremonie zullen we beginnen met het zetten van een intentie. Je kunt dit vergelijken met een zaadje dat je plant. De energie van de start van een nieuw seizoen is een mooi moment om te kijken waar je staat en te voelen wat je dromen en verlangens zijn. Daarna zullen we samen cacao drinken. Het woord ‘cacao’ komt van het Maya-woord ‘ka’kau’, dat ‘samen chocolade drinken’ betekent. Dit eeuwenoude ritueel wordt gezien als de ultieme hartopener en laat jou voelen welke richting jij uit mag gaan.
 
Wat drinken we tijdens een ceremonie?
Niets meer of minder dan gemalen cacaobonen uit Peru, dat door traditionele culturen in Midden en Zuid-Amerika, zoals in de Maya cultuur, wordt gezien als een natuurlijk geneesmiddel. Rijk aan ijzer, magnesium en allerlei vitamines, maar ook: wat meer bitter dan je gewend bent van chocolade. Rauwe cacao verbetert de doorbloeding naar de hersenen en heeft een genezende werking heeft op het mentale, fysieke en spirituele lichaam. De cacao wordt gemengd met thee en kruiden en heeft een ontgiftende werking.
 
Voor wie?
Het ritueel helpt je in contact te brengen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht. Na het drinken van de cacao volgt een zachte yin yogales gericht op het openen van je hartgebied, gevolgd door herstellende houdingen in combinatie met klankschalen en andere instrumenten. Er is voldoende ruimte voor je eigen beleving, vrijheid in beweging en meditatie. De houdingen en de cacao kalmeren je hoofd en helpen je te verbinden met je gevoel. Je hebt geen ervaring met yoga nodig, deze avond is voor jou als je wil verbinden met je lichaam en intuïtie zodat je meer kan leven vanuit je eigen innerlijk wijsheid
 
Investering 
€35,00

Meld je hier aan om contact te maken met je diepste zijn en de kern van je hart.

 

Date

september 23, 2022

Category
Meditatie, Workshop