Cacao Ceremonie & Yoga Nidra

Cacao Ceremonie & Yoga Nidra

Wil jij de winter op een bijzondere wijze afsluiten en de lente vieren?
 
Een cacao ceremonie is een positieve, helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en je hart opent.
Een cacao ceremonie is een mooi moment om te kijken waar je staat en te voelen wat je dromen en verlangens zijn. We starten door samen cacao te drinken. Het woord ‘cacao’ komt van het Maya-woord ‘ka’kau’, dat ‘samen chocolade drinken’ betekent. Dit eeuwenoude ritueel wordt gezien als de ultieme hartopener en laat jou voelen welke richting jij uit mag gaan.
 
Wat drinken we tijdens een ceremonie?
Niets meer of minder dan gemalen cacaobonen uit Peru, dat door traditionele culturen in Midden en Zuid-Amerika, zoals in de Maya cultuur, wordt gezien als een natuurlijk geneesmiddel. Rijk aan ijzer, magnesium en allerlei vitamines, maar ook: wat meer bitter dan je gewend bent van chocolade. Rauwe cacao verbetert de doorbloeding naar de hersenen en heeft een genezende werking heeft op het mentale, fysieke en spirituele lichaam. De cacao wordt gemengd met thee en kruiden en heeft een ontgiftende werking.
 
Het ritueel helpt je in contact te brengen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht. Na het drinken van de cacao volgt een zachte yin yogales gericht op het openen van je hartgebied. Er is voldoende ruimte voor je eigen beleving, vrijheid in beweging en meditatie. De houdingen en de cacao kalmeren je hoofd en helpen je te verbinden met je gevoel.
 
Het tweede gedeelte van deze ceremonie bestaat uit een begeleide Yoga Nidra meditatie. Tijdens dit gedeelte hoef je alleen maar te liggen en te luisteren naar de stem die je begeleid, er zullen klankschalen en instrumenten gebruikt worden om je tot diepere ontspanning te brengen. De Yoga Nidra sessie begint met het zetten van een intentie. Je kunt dit vergelijken met een zaadje dat je plant en wordt ook wel jouw sankalpa genoemd. Wanneer je in een staat van complete ontspanning terecht komt op fysiek, mentaal en emotioneel gebied, ontstaat er ruimte voor inzichten en wordt je meer ontvankelijk voor verandering op diepgaand niveau. De combinatie van cacao en Yoga Nidra is een krachtige combinatie om de richting in je leven opnieuw vorm te geven op een positieve manier.
 
Voor wie?
Voel jij dat je hierbij wil zijn? Deze avond is voor iedereen die wil verbinden met je lichaam en intuïtie zodat je meer kan leven vanuit je eigen innerlijk wijsheid. Je hebt geen ervaring met yoga nodig.
 
Wanneer
Vrijdag 12 mei van 20.00 tot 21.30
 
Investering 
€39,00
 
Meld je hier aan om contact te maken met je diepste zijn en de kern van je hart.

 

Date

september 23, 2022

Category
Meditatie, Workshop